Telefon: +45 4386 0300

Rent drikkevand nu og i fremtiden!

13 august 2018

Rent drikkevand nu og i fremtiden!

99,9 procent af det danske drikkevand kommer fra grundvandet*. Vandet pumpes op fra magasiner i undergrunden, iltes, filtreres og kvalitetssikres på vandværker og sendes direkte ud i hanerne til dig og mig.

Sidste år brugte de Danske Regioner 224 millioner kroner, på at beskytte grundvandet mod forurening fra blandt andet pesticider. Alligevel har vi i de seneste år, set flere eksempler på fund af godkendte og ikke-godkendte sprøjtemidler i grundvandet.

Langt de fleste fund af sprøjtemidler i drikkevandsboringer stammer fra pesticider, som ikke længere er lovlige at bruge i Danmark. Men nye sprøjtegifte dukker hele tiden op, samtidig med at der også findes rester af godkendte sprøjtegifte som stadig bruges i dag. Grundvandet er vores største drikkevandsreservoirer og det er vigtigt at vi værner om det. 


Undgå forurening med rør fra AGRU SURELINE IV

Formålet med ethvert rørsystem er, at transportere og beskytte kvaliteten af det transporterede medie. Vores diffusionstætte AGRU Sureline IV rørsystem sikrer drikkevand imod udefrakommende påvirkninger såsom olie, kemikalier og pesticider.

Så på samme måde som når rørsystemet beskytter det transporterede medie mod forurening udefra og ind, så garanterer røret 100 % diffusionsbeskyttelse mod forurening indefra og ud. Takket være det diffusionstætte flerlagsrør kan olieholdigt spildevand transporteres sikkert gennem områder med grundvand.


Specielt beskyttelseslag

AGRU SURELINE IV-flerlagsrør beskytter det transporterede drikkevand, med et specielt beskyttelseslag. Det indre medierør er enten fremstillet i PE100-RC til drikkevand eller PP til korrosive medier eller rentvands-applikationer. Medierøret overholder desuden standarderne EN 12201/1555 og ISO 4427/4437.

Yderkappen, som er fremstillet i PP, garanterer desuden at røret er ridsefast. Kompositlaget som er lokaliseret mellem de to andre lag, fungerer som en diffusionsbarriere, og giver rørindholdet en effektiv beskyttelse mod gennemtrængning af ilt og andre udefrakommende miljøpåvirkninger. 

Find vores SURELINE® IV-rør her eller download vores brochure om rent drikkevand her.

 *Naturstyrelsen

Tags diffusionstæt pp-r pp-h pe100 rørsystemer industri forurening forsyning spildevand drikkevand vandforsyning


Flere nyheder
4 april 2019

Vi støtter Danske Hospitalsklovne

Vi har igen i år valgt at støtte Danske Hospitalsklovne, og deres flotte, beundringsværdige arbejde. Læs mere


28 marts 2019

Vi leder efter en økonomiansvarlig

Gennem forretningsforståelse og fagligt håndværk skal du sikre det økonomiske overblik og aktivt bidrage til, at der løbende optimeres hvor det er muligt. Læs mere


22 januar 2019

Total udskiftning af brugsvand- og afløbsinstallationer

Find ud af hvorfor det kvalitetsfokuserede firma Finn L. & Davidsen A/S benytter Saunders membranventiler, når de udskifter brugsvand- og afløbsinstallationer i 506 lejligheder og to erhvervsbygninger. Læs mere


4 januar 2019

Vi flytter - Ny lokation i Jylland

Vi flytter fra vores kontor på Rådhustorvet i Randers til INCUBA Navitas på Aarhus Havn. Læs mere