Telefon: +45 4386 0300

Rent drikkevand nu og i fremtiden!

13 august 2018

Rent drikkevand nu og i fremtiden!

99,9 procent af det danske drikkevand kommer fra grundvandet*. Vandet pumpes op fra magasiner i undergrunden, iltes, filtreres og kvalitetssikres på vandværker og sendes direkte ud i hanerne til dig og mig.

Sidste år brugte de Danske Regioner 224 millioner kroner, på at beskytte grundvandet mod forurening fra blandt andet pesticider. Alligevel har vi i de seneste år, set flere eksempler på fund af godkendte og ikke-godkendte sprøjtemidler i grundvandet.

Langt de fleste fund af sprøjtemidler i drikkevandsboringer stammer fra pesticider, som ikke længere er lovlige at bruge i Danmark. Men nye sprøjtegifte dukker hele tiden op, samtidig med at der også findes rester af godkendte sprøjtegifte som stadig bruges i dag. Grundvandet er vores største drikkevandsreservoirer og det er vigtigt at vi værner om det. 


Undgå forurening med rør fra AGRU SURELINE IV

Formålet med ethvert rørsystem er, at transportere og beskytte kvaliteten af det transporterede medie. Vores diffusionstætte AGRU Sureline IV rørsystem sikrer drikkevand imod udefrakommende påvirkninger såsom olie, kemikalier og pesticider.

Så på samme måde som når rørsystemet beskytter det transporterede medie mod forurening udefra og ind, så garanterer røret 100 % diffusionsbeskyttelse mod forurening indefra og ud. Takket være det diffusionstætte flerlagsrør kan olieholdigt spildevand transporteres sikkert gennem områder med grundvand.


Specielt beskyttelseslag

AGRU SURELINE IV-flerlagsrør beskytter det transporterede drikkevand, med et specielt beskyttelseslag. Det indre medierør er enten fremstillet i PE100-RC til drikkevand eller PP til korrosive medier eller rentvands-applikationer. Medierøret overholder desuden standarderne EN 12201/1555 og ISO 4427/4437.

Yderkappen, som er fremstillet i PP, garanterer desuden at røret er ridsefast. Kompositlaget som er lokaliseret mellem de to andre lag, fungerer som en diffusionsbarriere, og giver rørindholdet en effektiv beskyttelse mod gennemtrængning af ilt og andre udefrakommende miljøpåvirkninger. 

Find vores SURELINE® IV-rør her eller download vores brochure om rent drikkevand her.

 *Naturstyrelsen

Tags diffusionstæt pp-r pp-h pe100 rørsystemer industri forurening forsyning spildevand drikkevand vandforsyning


Flere nyheder
15 november 2018

Vi tæller lageret hos GPA

Fredag 23. november 2018 holder vi lagerstatus - I den forbindelse sender vi kun varer fra vores lager i Sverige. Læs mere


6 november 2018

★★ ud af ★★★ stjerner

Vores High-Purity rørsystem fik en flot bedømmelse, da FoodTech Product News satte fokus på årets produktnyheder. Læs mere


6 november 2018

Fordelene er mange med High-Purity

Syrefaste rørsystemer har i årtier været anvendt til High-Purity applikationer, men i de senere år anvendes plastrørsystemer oftere i både levnedsmiddel- og life-science industrien. Læs mere


2 oktober 2018

Mød os på Danske Vandværkers messe i Fredericia

Fredag 5. oktober kan du finde os på Danske Vandværkers messe på Messe C i Fredericia. Læs mere