Telefon: +45 4386 0300

Kemi

I dag forekommer ætsende medier i stort set alle industrielle processer. Variationen er stor og spænder mellem alt fra kemikaliedosering i et svømmebassin til farmaceutisk produktion til bejdsning i stålværk. Industrien har altid haft et stort behov for at transportere og dosere aggressive og korrosive medier.

Vi har et særdeles bredt produktsortiment, både når det kommer til materialer og enkelte komponenter. Vores produktsortiment indeholder komplette løsninger fra alt i rør, ventiler, måle- eller ventilationsudstyr. Vi hjælper dig gerne med at designe dit rørsystem efter dine behov, samt sørge, for at det får så lang en levetid som muligt.

Stålindustrien

Indenfor stålindustrien anvendes forskellige syrer til bejdsning af metal, herunder f.eks. flussyre (HF) eller salpetersyre (HNO3). Ved bejdsning kan man vha. bl.a. stærk syre raffinere kvaliteten af stål og andet metal, samt ændre udseendet af metallet. Brugen af disse medier stiller betydelige krav til den kemiske resistens af rørsystemet.

Almindelige materialer til brug i rørsystemer indenfor stålindustrien er PP, PVDF og ECTFE. Det siger selv, at når man arbejder med så stærke kemikalier som koncentrerede syrer, så er sikkerheden selvfølgelig en kæmpe prioritet, hvilket betyder, at man hyppigt benytter sig af dobbeltrørsystemer og/eller flangebeskyttelse i visse områder.

Dobbeltrørsystemer består af et medierør, der er resistent mod det pågældende medie, men også et beskyttelsesrør, der tildels beskytter mod eksterne slag, men samtidig fungerer som lækagebeskyttelse, hvis det inderste rør går i stykker. Mellem medierøret og beskyttelsesrøret kan man sågar installere sensorer, der reagerer på lækage, såkaldte lækagesensoser.

Lægemiddelsindustrien

Ved fremstillingen af lægemidler benytter man sig af mange aggressive medier, og ofte af store mængder ultrarent vand. Alt dette sætter store krav til rørsystemet, som er tilknyttet produktionsudstyret.

I disse faciliteter er det derfor også almindeligt at anvende plastpolymere, især af typerne 'High Purity' i enten PVDF og PP, både til rør- og ventilationssystemerne. Applikationsområderne varierer fra transport af kraftige medier, men også til hele rørsystemer lavet af de højtydende termoplastmaterialer PFTE, PFA og ECTFE.

Ved selve lægemiddelfremstillingen anvendes som sagt demineraliseret vand ofte af renhedsgraden 'Type 1', der også kendes som MilliQ-vand. Her bruger man som sagt plasttyperne High Purity PP eller PVDF.

Undervisning

Vi tilbyder undervisning i plastsvejsning m.m. Vi har både grundkurser i almindelig husbehov for plastsvejsning, samt mere udvidede certificerende kurser med uvildig bedømmelse af en tredjepart, alt sammen i henhold til EN 13067/EWF 581. Vi vil gerne sørge for at slutkunden kan føle sig tryg med det arbejde der bliver udført i forbindelse med installation og montering. Ønsker du at vide mere omkring vores kurser, så er du velkommen til at kontakte os, så vi sammen kan finde det helt rigtige kursus.

Overfladebehandling

Overfladebehandling af produkter er en måde at ændre eksempelvis metaller og andre byggematerialer som tegl, beton, træ og plast. Man kan eksempelvis ændre genstandes korrosionsbestandighed, slidstyrke, lodbarhed, hårdhed, overflade-friktionen, adhæsion osv. Med andre ord, så er anvendelsesmulighederne mange. Alt efter hvilket medie, der skal i kontakt med metal, så kan det være en fordel at udsætte det for diverse belægninger som f.eks. forkromning, forgyldning, fornikling, forzinkning osv.

Folk overser eller glemmer ofte, at komponenterne i et produkt kan have meget gavn af en overfladebehandling.

Den hyppigste årsag til at behandle metal er for at øge korrosionsbestandigheden. Uanset om metallet er i kontakt med aggressive medier eller ej, så er metal-arbejdere altid optaget af at bekæmpe rust.

Flowmåling

Det har stor betydning for slutproduktet at kunne måle flowet i forbindelse med overfladebehandlingsprocessen, men har også høj betydning for sikkerheden på arbejdspladsen.

Vi har alt fra enkle flowmålere såsom gennemstrømningsflowmålere til mere avancerede måleinstrumenter, der både er i stand til at måle flowet, og herefter kommunikere oplysningerne med et styresystemet, der overvåger flowet. I vores produktsortiment er der flere forskellige materialer, så vi er i stand til at imødekomme enhver tænkelig applikation.

Produkter beregnet til kemi