Telefon: +45 4386 0300

Vandreservoir

Vand er vores jords vigtigste naturresource. Vi i Norden har privilegiet af at have noget af verdens bedste og reneste vand. Vi bader i det, vi vasker tøj i det, men ikke mindst, så drikker vi det direkte fra hanen. For at kunne opretholde tilgangen af drikkevand til hver enkelt husstand i Danmark uanfægtet af vejr og tidspunkt, så har vi vandreservoirer til opbervaring af drikkevand.

Vi på GPA har i de senaste år leveret materiale til en række projekter med formål at beskytte konstruktionen i vandreservoirer, samt at sikre en høj vandkvalitet. Vi har produkter både til indstøbning i tanke (almindeligvis ved nybyggeri), samt produkter til eftermontering (almindeligvis ved renovation). Alle produkterne er sevlfølgelig drikkevandsgodkendte.

Betonbeskyttelsesliner

Betonkonstruktioner bliver efter tid slidt af hel almindelig brug, men hvis konstruktionen samtidig udsættes for aggressive væsker eller gasser, så korroderer betonen meget hurtigere. Mange betonkonstruktioner bliver netop udsat for korrosive og yderst slidende medier, eksempelvis i rensningsanlæg, kemisk industri og vandværker. En betonbeskyttelsesliner giver utrolig god beskyttelse mod aggressive medier, og sænker dramatisk vedligeholdelsesomkostningerne. Aggressive medier har en række negative negative konsekvenser, man gerne vil undgå:

 • Høje reparationsomkostninger
 • Lange driftsstop
 • Miljøforurening, saneringsomkostninger og eventuelle bøder ved lækage
 • Kort levetid
 • Lavere systemydeevne

Den suverænt mest effektive måde at undgå disse problemer på, er ved at montere en betonbeskyttelsesliner, som er en beskyttende plastoverflade, der er fastgjort i betonen. Linere kan monteres i forbindelse med nybyggeri og renovation.

Hydro+

Hydro+ er vores liner beregnet til installation i drikkevandsreservoirer. Den er fremstillet i PE100, der er drikkevandsgodkendt og leveres altid i farven blå. Det unikke design af lineren med V-formede forankringstudse på bagsiden giver materialet utrolig høj trækfasthed, 48-82 ton/m2. Materialet tåler klorering op til 3 ppm, og rengøres let med højtryksspuler, dog på maks. 130 bar.

Lineren sættes i støbeformen inden støbning ved hjælp af såkaldte 'tearoff'-profiler og fastgøres iht. vores anbefalinger. Når støbningen er afsluttet, så kan plastsvejseren udføre sin første gnisttest inden den egentlig svejsning. Herefter extrudersvejses alle samlingerne for at garantere en helt tæt tank. Vi anbefaler som altid, at svejsere trænes i henhold til EWF581 og har en gyldig certificering. For yderligere detaljer eller spørgsmål, så kontakt os venligst for en grundig gennemgang.

HydroClick

HydroClick er vores liner beregnet til eftermontering i drikkevandsreservoirer. Den er fremstillet i PE100, der er godkendt til drikkevand og leveres altid i farven blå. Materialet tåler klorering på til 3 ppm og rengøres let med højtryksspuler, dog på maks. 130 bar.

Forskellen mellem Click-versionen og Hydro+ kan man næsten høre på navnet. I den eksisterende konstruktion monteres lister, hvorefter lineren simpelt og uden besvær kan klikkes på. Svejseren kan nu gennemgå samme procedure som ved Hydro+, og udføre gnisttest, samt svejsning for at sikre en tæt tank. Vi anbefaler selvfølgelig, at svejseren har en gyldig svejseuddannelse i henold til EWF 581. Kontakt venligst os på GPA, hvis du ønsker yderligere information, eller hvis du har nogle opfølgende spørgsmål.

Indstøbning

Når der renoveres tanke renovering av reservoarer tankar etc. kan man regelbundet behöva ingjutningsdetaljer. I vores produktsortiment findes lidt forskellige alternativer. SAM indstøbsningsmuffe er hvad vi kalder en el-muffe, der trækkes igennem røret for ligesom en almindelig el-muffe at blive svejset ved samlingspunktet. Bemærk at disse ikke findes i alle dimensioner.

Derudover har vi indstøbningsflanger, type ODEPDM, der skrues på PE-rørene og strammes. vanliga ingjutningsflänsar typ ODEPDM dessa trär man på sitt PE-rör och spänner åt. Bemærk at dette er beregnet til at tæt og forsegle, men ikke til at reparere. Vi anbefaler ydermere at man fikserer røret (eks. med hajfinner), når man svesjer. Ved installation af syrefaste rør, så tilbyder vi Link-Seal koblinger. På GPA anbefaler vi helst rør i PE, da disse let kan svejses sammen med lineren, der er konstrueret i samme materiale og også er godkendt til drikkevand. Vid detta montage måste det vara tillåtet att bryta formverket. Ved installation af syrefaste rør, så tilbyder vi Link-seal koblinger. På GPA anbefaler vi helst rør i PE, da disse let kan svejses sammen med lineren, og desuden er PE-rør godkendt til drikkevand.

Undervisning

På GPA tilbyder vi undervisning i plastsvejsning m.m. Vi har både grunndkurser i almindelig husbehov for plastsvejsning, samt mere udvidede certificerende kurser med uvildig bedømmelse af en tredjepart, alt sammen i henhold til EN 13067/EWF 581 Vi vil gerne sørge for at slutkunden kan føle sig tryg med det arbejde der bliver udført i forbindelse med installation og montering. Ønsker du at vide mere omkring vores kurser, så er du velkommen til at kontakte os, så vi sammen kan finde det rigtige kursus.

Her er nogle af de godkendelser, der findes på vores materialer. Har du spørgsmål eller forespørgsler, så kontakt os venligst.

 • KIWA
 • KTW
 • DvGW
 • ÖvGW
 • BelgueAqua
 • W270

Produkter og tjenester, som kan være nyttige til vandreservoirer