Skræddersyede rørsystemer til dambrug

Hos GPA har vi lang erfaring med dambrug og kan tilbyde et komplet rørsystem til hele anlægget, uanset om det er land- eller vandbaseret. Alt fra rør, fittings og ventiler i PE100-RC, PP og PVC til ventilation og betonbeskyttelseslinere til landbaserede bassiner. Ethvert anlæg er unikt, så det nemmeste er, hvis du fortæller os, hvilke forudsætninger du har, så udarbejder vi en velfungerende løsning. 

Rørsystemer til dambrug kræver tilpasning

Udfordringen ved at konstruere et dambrug til havs er, at der ikke findes en færdig løsning; det skal opbygges på grundlag af de lokale forudsætninger. Derfor plejer vi at opfordre vores kunder til at fortælle os, hvad de gerne vil opnå. Så kan vi hjælpe dem med at finde en løsning, som både sikrer optimalt flow og er mere økonomisk. Til forskel fra almindelig rørlægning skal rørsystemer til dambrug ikke håndtere vand under tryk. Der anvendes hovedsageligt polyethylen rørsystemer, eftersom de både kan tåle saltet i vandet og lave temperaturer. De er tyndvæggede og kan klare håndteringen af store mængder vand, som løber hurtigt, uden at man behøver installere kraftige pumper.

Landbaserede anlæg

Et dambrug kan også være placeret på land, hvor fiskene opdrættes, enten som yngel til senere udsætning i havet, eller gennem hele deres vækstcyklus. Bassinerne støbes ofte i beton, der beklædes med betonbeskyttelsesliner. Vi anbefaler, at man anvender samme materiale i lineren som i rørene, eftersom det gør det lettere at svejse systemet sammen. Det er også vigtigt at tænke på, at rørene er ganske tyndvæggede, hvilket indebærer, at konstruktionen ikke altid er selvbærende. Derfor skal den ofte suppleres med understøtning og rørophæng af god kvalitet. Ud over et komplet sortiment af velegnede de polyethylen rørsystemer, ventiler og betonlinere har vi endvidere profiler og plader i polyethen, så vi kan opføre skræddersyede bassiner på stedet.      

Spørg en ekspert

Hos GPA har vi lang erfaring med dambrug og kan tilbyde et komplet rørsystem til hele anlægget, uanset om det er land- eller vandbaseret. Alt fra rør, fittings og ventiler i PE100-RC, PP og PVC til ventilation og betonbeskyttelseslinere til landbaserede bassiner.