Sanitære membranventiler til brugsvandssystemer

Når du skal vælge en afspærringsventil til dit brugsvandssystem, er det vigtigt at vælge den rette type af ventil. En Saunders® membranventil har et sanitært design. Ventilhuset har ingen hulrum, hvor stillestående vand kan skabe bakterievækst og reducerer dermed risikoen for Legionella i brugsvandsinstallationerne. Ved renovering kan membranen skiftes på få minutter, da ventilen ikke skal demonteres fra rørledningen og vandforsyningen er derfor hurtigt i drift. Membranventilerne leveres i mange forskellige materialer, så galvanisk korrosion i rørsystemet og ventiler kan undgås. Saunders® membranventiler i rødgods eller syrefast udførsel anbefales til rustfrie brugsvandsinstallationer. Membranventilerne i rødgods og syrefast stål er i øvrigt GDV-Godkendte.  

Undgå spændingskorrosion i dine brugsvandssystemer

I takt med et øget brug af rustfri rør i almindelige brugsvandsinstallationer, er der i forbindelse med kombinationen af messing og rustfri, konstateret et stigende antal tilfælde af korrosion i messingdelene. Ofte ses det i vandinstallationer med rustfri rør eller Pex-rør, at messing ikke kan optage de elektriske spændingsforskelle (potentialer). Korrosionen opstår i kombinationen af metal, salte, klorider, nitrat og sulfater. Disse faktorer bidrager til en høj ledeevne, der kombineret med hårdt vand kan forårsage korrosion i messing.

 

UNDGÅ KORROSION

Når man anvender rødgods kugleventiler og armaturer i rustfri rørsystemer undgår man spændings- og interkrystallinsk korrosion. Vi anbefaler derfor altid brugen af vores rødgodsventiler og armaturer i rustfri brugsvandsinstallationer, hvorved der opnås en korrosionssikker installation.

Spørg en ekspert

Med vores brede udvalg af komponenter, installationsmaterialer og lang erfaring er vi en komplet leverandør, der kan imødekomme dine behov for både rådgivning og hurtig service.