Komplette rørsystemer til hygiejnisk fødevareproduktion  

Fødevareproduktion stiller store krav til rørsystemernes evne til at håndtere korrosive medier, samtidig med at det er vigtigt, at hele processen er hygiejnisk. Vi har lang erfaring med at forsyne fødevareindustrien med rørsystemer, ventiler og ventilation i plastmaterialer af høj kvalitet, som opfylder alle hygiejnekrav.  

Fødevareproduktion kræver hygiejniske rørsystemer

Fødevareproduktionen er omfattet af mange forskellige regler og retningslinjer for at sikre, at produktionen foregår på en både hygiejnisk og sikker måde. Derfor er det vigtigt, at også rørsystemerne opfylder strenge krav. Mange gange har rør i plast en bedre evne til at reducere risikoen for korrosion og forekomst af mikrobiologisk vækst (biofilm) på rørets inderside, sammenlignet med rustfri rør. Desuden er der en vis risiko for, at der opstår migration af metalioner fra metallet i rørene til produkterne. Hos GPA har vi stor erfaring i at vælge den rette type rør og materialer til det aktuelle formål. Vi har for eksempel fødevaregodkendte rørsystemer i både PP og PVDF, som fremstilles i renrum og hygiejnepakkes til svejsning og montering i renrumsmiljøer. Disse er meget velegnede til produktionsprocesser, der stiller strenge krav til hygiejne. Desuden indebærer plast eller plastlinede rør, at man helt kan undgå de eventuelle problemer med oxidation og korrosion, som kan opstå i metalrør (f.eks. ‘rouging’).

Lavere installations- og vedligeholdelsesomkostninger               

En anden fordel ved High Purity PVDF er, at materialet kan tåle damprensning, hvor der anvendes, hed damp til sterilisering på stedet (CIP). Rørene kan endvidere modstå stærkt korrosive medier som eddikesyre og ketchup, uden at der opstår grubetæring (såkaldt ‘pitting’), hvor bakterier kan sætte sig. Desuden er installationen enklere og billigere, eftersom man – til forskel fra rustfri stålrør – ikke behøver at passivere svejsesamlingerne kemisk og efterkontroller med røntgen (NDT) for at sikre, at der ikke optræder nogle skjulte urenheder. Termoplastrørsystemer er korrosionsbestandige og kræver mindre vedligeholdelse, hvilket giver lavere livscyklusomkostninger. Et termoplastrør har en beregnet levetid på minimum 50 år.

 

Spørg en ekspert

Vi har lang erfaring med at forsyne fødevareindustrien med rørsystemer, ventiler og ventilation i plastmaterialer af høj kvalitet, som opfylder alle hygiejnekrav.