Telefon: +45 4386 0300

PE100-RC - Kvalitet hele vejen igennem

24 januar 2018

  PE100-RC - Kvalitet hele vejen igennem

Læs om alle fordelene ved PE100-RC

Vi finder det naturligt at alle komponenter i et rørsystem er af samme høje kvalitet – En kæde er kun så stærk som det svageste led. Vi tilbyder nu et komplet sortiment af både rør og fittings i PE100-RC. Der er ikke længere en komponent som er svagere end andre, og du behøver derfor ikke at gå ned på kvalitet!

Certificeringer og godkendelser

Vores PE100-RC rørsystem har alle de nødvendige godkendelser der kræves af myndighederne. Alle PE100-RC rør og fittings i SDR11, SDR17 og SDR26 lever op til nationale og internationale krav-

specifikationer og er godkendt iht. EN12201, Nordic Polymark og DK-VAND. Endvidere kan vi også tilbyde FM-godkendte PE100-RC rørsystemer til eksempelvis brandvand.


Lang levetid

FNCT tests, såkaldt ”Full-Notch Creep Test” hos HESSEL Ingenieurtechnik viser, at PE100-RC i gennemsnit har 10 gange længere levetid og mekanisk styrke i forhold til standard PE100 rørsystemer.


Enklere installation

Da PE100-RC er modstandsdygtigt overfor langsom dannelse af revner, kan materialet installeres under særdeles hårdere forhold end standard PE100.


Etableringsbesparelser

Ved installation af et PE100-RC rørsystem er der store besparelser at hente. Den opgravede jord kan genanvendes til omkringfyldning ved rørsystemet. Derved slipper man for de store udgifter for bortkørsel af jord samt for levering og påfyldning af rørgrus eller sanddække

Priseksempel på etableringsbesparelse 

Normal grav (ved Ø 200mm rør)

Omkringfyldning ved ren jord

  • Bortkørsel af jord samt levering af rørgrus...................................kr. 44,20 pr. meter
  • Dokumentation for ren jord – ved analyse……………………….........kr. 28,25 pr. meter
  • I alt udgift til omkringfyldning ved ren jord………………………........kr. 72,45 pr. meter

Omkringfyldning ved let forurenet jord til deponi

  • Bortkørsel af forurenet jord til deponi……………………………............kr. 35,60 pr. meter
  • + deponeringsafgift forurenet jord……………………………...........…....kr. 70,55 pr. meter
  • I alt udgift til omkringfyldning, ved let forurenet jord.............. kr. 106,15 pr. meter


Rørgrav iht. Forskrifterne i DS 475 / DS 430 vejledning.
De beregnede priser kan variere, fra landsdel til landsdel.
Håndtering

Selve fyldningen omkring rørinstallationen skal sikre, at røret får tilstrækkelig støtte i siderne. Den efterfølgende komprimering skal foregå på en måde, så røret ikke skades. Materialet til udjævnings- og påfyldningslaget skal opfylde følgende krav: Materialet må ikke være frossent og skarp flint eller tilsvarende materiale må ikke anvendes.

Tegningen nedenfor viser, hvordan PE100-RC røret lægges uden den normale sandlomme omkring. Udjævningslaget består af den opgravede genbrugsjord.

Stærkere svejsninger

Når et PE-system er i drift, stilles der ekstremt høje krav til samlingerne i systemet. Især kanterne på svejsningen udsættes for høj belastning, og tests fra HESSEL viser, at når både rør og fittings er fremstillet i PE100-RC, så øges levetiden for svejsningerne og derved hele systemets levetid.Hvordan ved jeg hvilket produkt i sortimentet, som er PE100-RC og hvilket er standard PE100?

Vi arbejder løbende på at opdatere vores produktkatalog på gpa.dk og flere og flere PE-produkter overgår nu til PE100-RC. Den nemmeste måde er at se på artikelnummeret. Hvis den indeholder ”RC”, betyder det, at artiklen er lavet i PE100-RC. Eksempelvis: ”MEL11-RC-110”. Føler du dig usikker? Så udfyld venligst nedenstående formular og vi kontakter dig hurtigst muligt. Du er også velkommen til at ringe til os.

Find vores PE100-RC sortiment her.

Tags pe gpa plast plastrørsystem pe100 rør pe100 fittings pe100-rc rør pe100-rc fittings plastsvejsning crack resistent


Flere nyheder
22 januar 2021

NYHED!

Helt nyt produktsegment til den pharmaceutiske og kemiske industri - PTFE linede procesventiler, skueglas og prøvetagningsventiler! Læs mere


21 januar 2021

Online fagmesse 29/1

Tilmeld dig Danske Vandværkers online messe og følg 14 spændende foredrag. Tilmeld dig her... Læs mere


8 december 2020

Julehjælp

Vi støtter Blå Kors' julehjælp. Pengene fra indsamlingen går ubeskåret til hjælp til trængte børnefamilier. Læs mere


16 november 2020

Lageroptælling

Vi holder status på vores lager i Glostrup på fredag 20. november 2020 - I den forbindelse sender vi kun varer fra vores lager i Sverige. Læs mere