Telefon: +45 4386 0300

CPL Liner til lining af betonkonstruktioner

31 august 2020

CPL Liner til lining af betonkonstruktioner

Projektbeskrivelse

Rockwool i Hobro, som producerer kvalitetsisoleringsprodukter til byggesektoren og industrien, har i forbindelse med produktionen flere opsamlingskar til kølevand i beton.

Grundet de korrosive og slidende partikler fra stenuldsisoleringen, var flere af de eksisterende betonkar nedbrudte af slidtage og korrosion, som forårsagede lækage af det giftige kølevand.

Flere løsninger blev belyst, således at man kunne undgå en forurening af det omkringliggende miljø. Men da en nedbrydning af betonkonstruktionen ikke var mulig, besluttede man at forsegle den eksisterende betonkonstruktion på 700 m², med vores sorte UV-bestandige PE80 ULTRAGRIP ® CPL-liner.

Bæredygtig løsning

En AGRU ULTRAGRIP® -liner var det naturlige valg til denne renoveringsopgave, da Rockwool ønskede en bæredygtig løsning, der sikrede alle opsamlingstanke i beton mod lækage og som samtidigt sænkede deres drifts- og vedligeholdelsesomkostninger i de næste mange år.

Installationen

Med en AGRU ULTRAGRIP® -liner sikres betonkonstruktionen mod nedbrydning fra mekanisk slid, eller  korrosion fra andre korrosive væsker og gasser (svovlbrinter).

Materialet er UV-bestandigt og klarer temperaturer fra -40°C til +60°C

Selve lineren er extruderet med 13 mm. studse på bagsiden af lineren, som almindeligvis fikseres i forskallingen og derefter indstøbes. Derefter svejses lineren med henholdsvis varmluft- og extrudersvejsning. For at sikre tætheden af systemet anvendes en gnisttester for at detektere ventuelle utætheder i samlingerne. 

INDUKTOFIX® 

Til Rockwool projektet i Hobro, anvendte man den patenterede INDUKTOFIX®  induktionssvejsemetode med svejseskiver. Dette giver en tæt mekanisk fastgørelse af lineren i betonkonstruktionen, uden behov for penetrering af lineren. 

Denne installationsmetode har mange fordele, herunder en enklere installation, da lineren med INDUKTOFIX® -systemet kan monteres direkte på betonkonstruktion, uden behov for indstøbning.


Endvidere kræves ingen større forberedelse af den eksisterende betonkonstruktion inden installation, ud over alm. afrensning af betonoverfladen for skidt og flager med højtryksspuling.  Overfladen skal være jævn og glat for at opnå det bedste resultat.


Når lineren er fastgjort til betonkonstruktionen sammensvejses lineren med henholdsvis varmluft- og extrudersvejsning. Ligeledes anvendes en gnisttester for at detektere eventuelle utætheder i samlingerne.

Der skabes en lille afstand mellem betonkonstruktionen og lineren grundet de 13 mm. lange studse som er indstøbt på bagsiden af lineren. Dermed kan kondensvand ledes væk og ned til en kontrolleret pumpesump/afløb i tanken. Det er også muligt at installere et lækagesikringssystem, således at der kommer en alarm ved en lækage på bagsiden af lineren.

Da selve lineren er lavet af PE80, kan man enkelt lave rørgennemføringer i samme materiale gennem betontanken. Et PE100-rør får en 100% tæt samling til konstruktionen, når dette  extrudersvejses fast til lineren.

Fakta

Lining af en beton-opsamlingstank 720m² AGRU PE80 ULTRAGRIP® liner 5mm, 1.600 stk. AGRU INDUKTOFIX® svejseskiver.

Kunde: Fjordblink A/S
Site: Rockwool A/S, Hobro
Produkter: PE80 CPL-liner med INDUKTOFIX®  svejseskiver 
Medie: Korrosivt spildevand fra produktion af isoleringspaneler
Medie temperatur: 35°C

Tags cpl liner betonbeskyttelsesliner ultragrip gpa lining case


Flere nyheder
23 marts 2021

Støtte til de Danske Hospitalsklovne

– så alle børn får en tryg og positiv oplevelse på hospitalet Læs mere


23 marts 2021

Kalibrering og service

Få en velfungerende og kalibreret svejsemaskine og minimér risikoen for reklamationer Læs mere


22 januar 2021

NYT agentur

Helt nyt produktsegment til den pharmaceutiske og kemiske industri - PTFE linede procesventiler, skueglas og prøvetagningsventiler! Læs mere


21 januar 2021

Online fagmesse 29/1

Tilmeld dig Danske Vandværkers online messe og følg 14 spændende foredrag. Tilmeld dig her... Læs mere